perjantai 6. tammikuuta 2017

HYVÄÄ LOPPIAISTA!

Loppiainen (Epiphany/Épiphanie) on kallistumassa kohti iltaa. Opiskelut jatkuvat siis ensi viikon maanantaista 9.1.2017 lähtien. Escalier 3 -ryhmässä otimme jo pienen "varaslähdön" eilen illalla, kun vieraaksemme saapui ranskalainen Pierre-Olivier. Kiitos kaikille mukanaolleille ja erityisesti tietysti Elinalle, idean "äidille", jonka perheessä tämä 18-vuotias nuori mies vierailee. Pierre-Olivier kertoi mielenkiintoisesti elämästään ja perheestään, opiskelustaan ym. ja myös uusista Suomi-kokemuksistaan, mm. järvenjäällä kävelystä... Ryhmäläiset tekivät hienosti kysymyksiä (kiitos aktiivisuudestanne!) ja saivat hyvää kuullun ymmärtämisen harjoittelua. P-O oli valmistanut meille ranskalaiseen loppiaiseen kiinteästi liittyvän hienon "galette des rois"n eli kuninkaiden kakun, jonka sisältä löytyi jopa "fève", pieni esine, jonka löytäjä sai päähänsä kruunun ja mahdollisuuden mielessään toivoa jotain. Ks. kuvat ohessa.

                                   

Olet ehkä jo odottanut lisää pedanet-materiaalia. Anteeksi, että kesti näin kauan, mutta halusin, että kaikille ryhmille sitten löytyy jotakin. Nyt sitä sieltä pitäisi löytyä! Tekemistä vaikka näin pyhien ratoksi. 😊 Osoite tässä vielä suorana linkkinä www.pedanet.fi/forssa/wahren-keskus/wahren-opisto/kielet  Huom. avaathan aina sen kohdan missä on paksu musta nuoli alaspäin ja viiva alla, niin teksti näkyy mahdollisimman selkeänä...Olen vienyt sinne koe- ja ristikkovastauksia, uusiakin kokeita ja ristikoita, lehtijuttuja ym. Oman ryhmäsi pedanet-sivun avaaminen  edellyttää avainta, jonka koodin sait viimeisellä kokoontumiskerralla ennen joulua tai se oli viimeisiltä tunneilta poissaolleille lähettämässäni kirjeessä. Englannin kohdalla "Arkisto" aukeaa ilman avaintakin ja sieltä löytyy pari jouluaiheista ristikkoa ja muutama lehtijuttukin. Mm. Hesarissa julkaistu muistokirjoitus Olli Pellikasta, meidänkin opiston Irlannin matkojen taitavasta oppaasta. Toinen juttu on aikanaan julkaistu Forssan Lehdessä ja se liittyy "Pokka pitää" -sarjaan. Ollin juttuja kuunnellessa ei pokka ihan aina pitänyt... Oli ilo oppia tuntemaan hänet ja hänen varhainen poismenonsa kyllä kosketti.

Nyt on aika ilmoittautua paitsi opiston uusille kevään kursseille (ruokakursseista pikimmiten edullisen ja terveellisen arkiruuan kurssille sekä irakilaisen ruuan iltaan, jotka molemmat ovat jo tammikuussa ja miksei muihinkin ruokailtoihin, jos haluat varmistaa, että varmasti mahdut mukaan) kuten myös Matkamessuille, jonne lähdemme porukalla sunnuntaina 22.1. Sinun ei tarvitse olla kiinnostunut ostamaan tai varaamaan matkoja, voit vaan lähteä nauttimaan mitä tarjolla on: tietoa eri maista ja kulttuureista (myös kotimaan kohteet laajasti edustettuina), musiikkia, ruokaa, vaikka mitä... Ks. tarkemmin matka.messukeskus.com/messuilla  Ryhmälipun hinta 11 € (norm.hinta 18 €) ja edestakainen bussimatka kätevästi perille saakka ja takaisin n. 10-15 €. Halpa hinta Suomireissusta ja maailmanympärimatkasta! Ilm. mahd. pian Kirsille, joko tunneilla kiertävään listaan tai s-postilla kirsi.vikman@forssa.fi tai tekstarilla 040-7596 380.

See you next week. À la prochaine!                                                                                                                      Kirsi
P.S. Ai niin, ranskan opiskelijoille vielä yksi linkki  https://peda.net/iitti/lukio/oppiaineet/ranska  Sieltä löytyy paljon kivaa materiaalia. Käy tutustumassa. Esittelen maanantai-iltana alkeisryhmässä opiskeleville myös 3,50 € maksavan digilisäaineiston, jonka voi halutessaan hankkia opiskelua tukemaan. Ehkä osa teistä on sen jo hankkinutkin...
         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti