torstai 13. huhtikuuta 2017

VIIKOT 14-15 (3.-12.4.2017):




Viimeisiä viedään eli suurimmalla osalla ryhmistä tunnit ovat jo päättyneet. Pääsiäisen jälkeen jatkavat vain torstain ryhmät kokoontuen vielä to 20.4.
Nyt pääsiäisviikolla tehtiin kertaavia puhetehtäviä ja joissakin ryhmissä katsottiin videokin.  Jo edellisellä viikolla meillä oli myös vieras: marokkolainen Nour Najah vieraili Escalier 3 ranskan ryhmässämme. Kiitos Saida, kun toit meille kiinnostavan tuulahduksen ja tietoa Marokosta! P.S. Pääsiäisteemaan liittyvä lisäaineistokin löytyy nyt Escalier-ryhmän omalta pedanet-sivulta...


Kielistudiokurssitkin päättyivät: kiitos kaikille osallistujille. Palaan ryhmien osalta kuluneeseen lukuvuoteen vasta myöhemmin, kun kaikki ryhmät loppuneet. Kiitos kuitenkin jo tässä vaiheessa teille kaikille, joiden kanssa olen saanut tehdä mieluista, mielekästä ja mielenkiintoista työtä. Olen ollut etuoikeutettu: olette olleet motivoituneita ja ahkeria, kanssanne on ollut ilo työskennellä!
Palautteita voi tuoda vaikka toimistoomme tai Kehräämön AB-rapun ala-aulassa olevan Wahren-opiston postilaatikkoon. Teen kaikista palautteista myöhemmin koosteen (niin, ettei kenenkään opiskelijan henkilöllisyys mitenkään paljastu!) ja palaan asiaan blogin ja pedanetin kautta. Eli tuothan palautteesi mielellään nyt huhtikuun aikana, kiitos!
Terveisiä myös puutarha- ja mökkimessuilta Helsingistä, jossa kävimme su 9. huhtikuuta 45 hengen voimalla. Tosikivat messut: paljon erilaista nähtävää ja koettavaa. Ensi vuonna varmaan uudestaan!


Myös opiston juhlanäyttely Kotimaa jatkuu vielä 28.4. saakka kirjaston yläkerran näyttelytila Vinkkelissä. Näyttely on auki kirjaston aukioloaikoina.
Nyt pääsiäisen aikaan on mahdollisuus nahdä myös pääsiäisnäytelmä "Tiet" Forssan seurakuntatalolla. Ks. oheinen esite.

Palaan blogiin vielä joskus n. kuukauden päästä toukokuun puolenvälin paikkeilla. Silloin toivottavasti olen ehtinyt koota joka ryhmälle jotain kesätekemistä (esim. sanaristikoita...). Ristikot löytyvät aikanaan kunkin ryhmän pedanetsivuilta, siis joskus toukokuun puolenvälin maissa. Ilmoitan asiasta tässä blogissa, kunhan  ehdin ne kaikki jutut sinne viedä... Silloin myös lisätietoa mahdollisesta musikaalimatkasta (Love me tender) Lahteen syyskuussa -17, mahdollisuudesta tilata Paijan tilan leipää vielä ennen kesää ym. Ensi lukuvuoden ohjelman kielten, ruokakurssien ja joidenkin luentojen osalta, olen puolestaan yleensä julkaissut täällä blogissa                                                                     kesäkuun alkupuolella. Kunhan saan ensin kaikki "palikat" kohdalleen...


Sitten vielä pari lupaamaani materiaalinkkiä:

Kuuntele ja opi englantia - CD-sarja + pieni vihko (kustantaja Finn Lectura) löytyy ainakin Forssan ja Tammelan kirjastoista. 

www.koulujenavpalvelu.fi  monenlaisia eri kielten materiaaleja (mm. helpotettuja lukemistoja), myydään myös yksityishenkilöille, ei vain oppilaitoksille

ykitesti.solki.jyu.fi   Tutustu testiin  Voit testata kielitaitoasi eri kielissä ja eri tasoilla; englannista mm. perustaso (edellyttää n. peruskoulun englannin oppimäärää), keskitaso (n. lukion oppimäärä) ja ylin taso (lähellä jo syntyperäisen henkilön kielitaitoa) eri tehtävätyyppejä, joihin myös vastaukset
Eipä nyt muuta kuin oikein hyvää pääsiäistä teille kaikille, hyvät tämän blogin lukijat!
                                                                             Kirsi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti