maanantai 15. toukokuuta 2017

KESÄTEHTÄVIÄ PEDANET-SIVUSTOLLA!

SONJAN PÄIVÄN MIETTEITÄ:


Hi!/ Salut!
Lupasin palata "tälle kanavalle" äitienpäivän tienoilla. Vielä näin jälkikäteenkin: onnea, iloa ja aurinkoa kaikille äideille ja isoäideille ja ihanaa kesää ihan kaikille!

Nyt olen vienyt pedanettiin jokaisen ryhmän omalle sivulle muutamia kesäisiä tehtäviä, mm. sanaristikoita. Ne löytyvät  englannin ryhmissä otsikon Crosswords  tai Summer Crosswords tai ranskan ryhmissä Mots croisés -otsikon alta. Klikkaa aina sitä kohtaa, missä näkyy nuoli ja pieni alaviiva.  Voit printata vain haluamasi sivun tai kaikki sivut. Sivuja on muistaakseni 3-5/ryhmä. Laitan vastaukset kaikkiin tehtäviin joskus elokuun puolivälin paikkeilla. Kukapa niitä tehtäviä nyt välttämättä heti ehtii tehdä...  Alla linkki pedanettiin; sen jälkeen valitset vielä kielen ja oman ryhmäsi nimen. Sivun avaaminen edellyttää avainta, jonka olen joka ryhmälle antanut. Jos se on unohtunut/hukkunut, laita mulle tekstari tai sähköpostiviesti asiasta, niin lähetän avainkoodin Sinulle. Olen kuitenkin töissä vielä noin juhannukseen asti. Tehtävissä voi olla joitain vieraitakin sanoja, koska ne ei ole varsinaisesti tehty käyttämiimme oppikirjoihin, mutta sanakirjasta löytyy varmaan apua. Ja jos tuntuu, ettei homma avaudu ollenkaan, ei huolta. Ei meistä kaikki ole "ristikkoihmisiä" suomen kielelläkään... Pedanetistä löytyy myös ranskan Escalier 3 -ryhmän viimeisimmän sanakokeen vastaukset, jos joku sillä kerralla poissaolleista sattuisi niistä vielä olemaan kiinnostunut. Tässä siis linkki englannin ja ranskan kesätehtäviin.   www.pedanet.fi/forssa/wahren-keskus/wahren-opisto/kielet

Noin kuukauden päästä eli vielä ennen juhannusta viimeistään laitan pedanettiin myös kertaavia kokeita joillekin ryhmille (jos minulta löytyy niitä valmiina!). Mutta ilmoitan asiasta aikanaan tällä blogisivustolla. Kesäkuun alkupuolella saan todennäköisesti myös syksyn alustavan kielten, ruokakurssien ja luentojen tarjonnan tänne blogiin.

Love me tender Elvis-musikaaliin on nyt varattu 38 lippua, 12 olisi vielä jäljellä. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan la 30.9. n. klo 16.30- Lahden kaupunginteatteriin, laita viestiä mahd. pian, kiitos. Matka on musikaalimatkaksi edullinen, koska 50 € hintaan sisältyy sekä lippu että edestakainen bussimatka. Maksut elokuussa. Ja jos jollekulle tulee este, yritetään yhdessä löytää "sijainen" tilalle...

Teiltä saadut palautteet käydään tarkemmin läpi vasta syksyllä, mutta pari kommenttia niihin liittyen. Sain teiltä kivoja ideoita, joita "työstän" myöhemmin. Pari kommenttia kuitenkin. Nyt palaute kerättiin vasta koko lukuvuoden lopuksi, mutta voidaan toki kerätä myös kesken lukuvuoden kuten on joskus tehtykin. Silloin sitä pystytään hyödyntämään jo saman opintovuoden aikana, kuten joku antamassaan palautteessaan totesikin. Joku oli sitä mieltä, että opistossa pitäisi aina päästä oppikirja loppuun lukuvuoden aikana kuten koulussakin. Eli kun syksyn alussa hankitaan kirja, se pitäisi kahlata loppuun saman lukuvuoden aikana. No, se kyllä tietäisi aikamoista vauhtia, kun opistotunnit on vain kerran viikossa. Aika paljon asioita pitäisi vaan jättää käsittelemättä, että ehdittäisiin kirja loppuun. Mitään kirjan ulkopuolisia juttuja ei juuri voisi ottaa.  Aika tylsääkin varmaan olisi käydä pelkkää kirjaa läpi koko ajan. Ja lisäksi: koska kirjat ovat aika kalliita, tietäisi se yhä suurempaa menoerää opiskelijan rahapussiin. Eli taidamme jatkaa entisellä linjallamme vai mitä?

Ai niin, tässä vielä se "aina onnistuu" marjapiirakan ohje, jonka joskus lupasin tänne blogiin laittaa. Ohje on peräisin Makuja Urjalasta -reseptikirjasta, jonka joskus ostin, kun sitä oli myynnissä Väinö Linnan lukion ranskan opiskelijoiden leirikoulumatkan hyväksi. Ohje on nuutajärveläisen Marjatta Mäkelän.

KISSANAISEN NOPEATEKOINEN PIIRAKKA

6 munaa
6 dl sokeria
3 dl (tai vähän enemmänkin) mehua tai kermaa tai kermamaitoa
2 dl voita tai margariinia
9 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
voi lisätä vaniljasokeria, kanelia tms. mausteeksi
marjoja tai raparperia tai omenalohkoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää neste, rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja mahdolliset muut mausteet. Uunipellille levitetyn taikinan päälle laitetaan marjoja, raparperia tai omenaviipaleita. Paistetaan 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Eipä nyt muuta kuin suloista suvea teille kaikille, jos se nyt jo lopultakin olisi alkamassa!

                                                                                                    toukokuun terveisin Kirsi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti