perjantai 22. syyskuuta 2017

EKAN OPISKELUVIIKON KUULUMISIA

VIIKKO 38 (18.-21.9.2017):


Ryhmissä itsensä esittely, toisen haastattelemista sekä puhetta kurssin sisällöstä, tavoitteista ja materiaaleista. Pikakatsaus blogiin, pedanettiin (avain muuttunut; tällä viikolla poissaolleet saavat uuden avainkoodin ensi kerralla) ja ykidemoon. Kielistudiokäynnit lyseolla kerran lukukaudessa. Itsekorjattavat sanakokeet kunkin kpl:n lopussa.

Pedanettiin ei suinkaan joka viikko tule uutta materiaalia. Jottei tulisi turhia pedakäyntejä, pidetään voimassa vanha käytäntö, että ilmoitan aina täällä blogin puolella, kun sinne olen jotain uutta laittanut. Pedanettiin pääset linkistä  www.peda.net/forssa/wahren-keskus/wahren-opisto/kielet  jonka jälkeen valitset joko engalnnin tai ranskan ja sen jälkeen oman ryhmäsi nimen (ryhmien nimet mm. alla). Mitään kirjautumista ei tarvita, mutta avain kyllä. Englannin arkistoon pääset ilmankin avainta. Mielelläni opastan, jos pedanettiin pääsemisessä on jotain ongelmia. Kysy asiasta vaikka ennen tai jälkeen tunnin tai ota yhteyttä muuna aikana.

Tässä linkki myös ykidemoon, jossa voi käydä ilmaiseksi testaamassa kielitaitoaan: siellä monesta kielestä eri tasoisia, monipuolisia harjoituksia. www.jyu.fi/ykidemo vaatii kuitenkin jo perustasolla n. peruskoulun oppimäärän kyseisestä kielestä, keskitasolla lukion vastaavan, joten ihan lyhyellä opiskelulla tehtävät eivät välttämättä, ainakaan kaikki, vielä "aukea".

Päivitän tätä blogia tuttuun tapaan pe-la, joskus vasta su-ma, jos olen viikonloppunakin töissä esim. kielitutkintojen järjestämisen takia. Ehkä kannattáa avata blogi yleensä vasta lauantaina, koska päivitys voi joskus tulla myöhäänkin vasta kuten tänään... Esim. ensi viikolla olen koko perjantain Hesassa ykijärjestäjien koulutuksessa ja sieltä menen vielä suoraan Tammelan kunnantalolle päivystämään opiston esittelypöydän taakse, joten ehdin  tehdä päivityksen todennäköisesti vasta lauantaina ennen Lahteen lähtöä.

Tulevan viikon juttuja Wahren-opistolla:

ti 26.9. kirjailija Petri Tammisen vierailu  klo 18-19.30 Kirjastotalon Brander-salissa.  Kirjailija kertoo Suomen historia teoksestaan, johon on tallettanut ihmisten elämän sattumuksia Suomen istenäisyyden eri vuosikymmeniltä. Petri on hyvä puhuja, kannattaa tulla kuulemaan. Luento on  Suomen juhlavuoden merkeissä ilmainen. Tervetuloa!

ke 27.9  klo 18-20.15 alkaa lyseon tiloissa (3. kerros, luokka K3) Puutarhan suunnittelu 1 -kurssi (710300), johon vielä pääsee mukaan. Susanna Vainiolan johdolla opitaan pihasuunnitelman tekemistä ja voidaan työstää sitä eteenkinpäin. Kurssi kokoontuu syksyn aikana 6 kertaa joka toinen viikko.

pe 29.9. klo 16-21 Tammelassa Mikaelin tapahtuma kunnantalon ja kirkon ympäristössä.  Teemana tänä vuonna maku.  Monenlaista mukavaa tekemistä koko perheelle ja mm. harrastusmahdollisuuksien esittelyä. Wahren-opistokin mukana kunnantalon valtuustosalissa esittelemässä toimintaansa.

la 30.9. Love me tender -musikaalimatka Lahden kaupunginteatteriin. Tällä hetkellä kaikki 54 lippua myyty!

810203 Tehdään ruokaa yhdessä   ma 9.10. klo 17-20
810204 Leivotaan yhdessä   ma 23.10. klo 17-20
Tule viettämään mukava ilta tekemällä ruokaa/leipomalla lapsen, lapsenlapsen tai esim. kummilapsen kanssa. Siis aidosti tekemään itse ja oppimaan uuttakin eikä vaan katsomaan televisosta kun muut sitä ruokaa tekevät! Anna-ope opastaa ja neuvoo ja illan lopuksi katetaan pöytä ja nautitaan yhteisistä aikaansaannoksista. Nam-nam... Ilm. mahd. pian, ainakin ensimmäiseen iltaan! Huom. illat järjestetäänTammelassa, mutta ne ovat avoimia kaikille, ei siis suinkaan tarkoitettu vain tammelalaisille!

Ja vielä yksi juttu: Jokiläänin kansalaisopisto järjestää matkan Turun kansainvälisille kirja- ja ruokamessuille pe 6.10.  Samalla lipulla pääsee samassa paikassa yhtä aikaa pidettäville ruoka- ja viinimessuillekin. Bussi tarvittaessa Forssan kautta. Ilmoittaudu netissä tai p. 03-4182 7402.

 Ja jos mielit mukaan Wahren-opiston  retkelle Suomen Kädentaidot -messuille Tampereelle su 19.11., alkaa olla korkea aika ilmoittautua. Kovin monta vapaata paikkaa ei bussissa enää ole...
_________________________________________________________________________________

Näiden kaupallisten uutisten jälkeen sitten tämän viikon tekemisiin tunneilla ja niihin kotihommiinkin:

J'AIME 1 (ma klo 17-18.30):
tunnilla: kerrattiin tervehdyksiä, kohteliaisuussanontoja, kansalaisuuksia ja kieliä, kysymyssanoja ja kysymysten tekemistä
kotiin: verbiharjoitus ja harrastusverbejä -monisteet sekä tutustuminen Bretagneen ja uuden kappaleen alkusivuihin (kirjasta s. 88-91).  Ilmaiseen äänitteeseen pääset tätä kautta http://www.otava.fi/oppimateriaalit/luokat 7-9  , valitse sen jälkeen Ranska > J'aime 1 (OPS 2016) > oppilaan materiaalit > J'aime 1 > J'aime 1 oppilaan äänite, mp3 tai vastaava sovellus  HUOM: otan tämän ryhmän etäopiskelijoihin yhteyttä sähköpostitse la 23.9.

STEPPING STONES 2 JATKO (ma klo 18.45-20.15):
tunnilla: keskustelua mennen kesän tapahtumista ja uutisista
kotiin: kirjasta s. 74-76 sekä tunnilla jaettu media-moniste

STEPPING STONES 1 (ti klo 9.30-11):
tunnilla: kysymysten teon kertaamista
kotiin: kirjasta s. 42-44

STEPPING STONES 2 (ti klo 13.15-14.45):
tunnilla: kysymysten tekoa ja toisen haastattelemista
kotiin: kirjasta s. 158-161

STEPS 3 (ti klo 15-16.30):
tunnilla: esittäytymistä vieruskaverille ja hotellifraasien kertausta
kotiin: kirjasta s. 138-140 ja tunnilla jaettu " Everybody smiles in the same language"

EVERYDAY ENGLISH 1 (to klo 15-16.30):
tunnilla: kerrattiin mm. esineiden nimiä, kellonaikoja ja peruslauseiden muodostamista sekä englannin sanoja, jotka tulleet tutuiksi mediassa ym. Opiskelijan ilmaiseen äänitteeseen pääset täältä  www.everydayenglish.fi/oppimateriaali  Vieritä sitten sivua ja valitse "Everyday English Starter" ja siitä "kuuntele opiskelijan äänitettä verkossa"
kotiin: kirjasta s. 94-95 ja 98-99 (harrastukset)

ESCALIER 3 (to klo 17-18.30):
tunnilla: esittäydyttiin hieman erilaisella profiililla ja tutustuttiin Wassioun ja Franckin profiileihin, ratkaistiin ongelmatilanteita ja tehtiin kpl 5 liittyvä kuuntelu 12 s. 109
kotiin: 17, 19-20 sekä sanakoe s. 102 ja 106 sanoista

EVERYDAY ENGLISH 2 (to klo 18.45-20.15):
tunnilla: tutustuttiin vieressä olevaan haastattelemalla häntä ja  hetken päästä opettajaakin, "English around us" Opiskelijan ilmaiseen äänitteeseen pääset täältä  www.everydayenglish.fi/oppimateriaali  Vieritä sitten sivua ja valitse "Everyday English 1" ja siitä "kuuntele opiskelijan äänitettä verkossa"
kotiin: kirjasta s. 130-132 sekä tunnilla jaettu moniste "Ann and Peter"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti