maanantai 30. huhtikuuta 2018

HAPPY MAY DAY!

VIIKKO 17 (ma 23.-26.4.2018):

Happy May Day ! Bonne fête du premier mai! Iloista vappua kaikille!

Olethan jo vastannut sähköiseen palautteeseen? Jos olet sen saanut, vastaahan mahd. pian, kiitos! Palute antaa meille tärkeää tietoa toimintamme kehittämiseksi.

Opistolla vielä näyttelyitä, konsertteja ym.: mm. ensi keskiviikkona 2.5. klo 19 Kehrien keväinen konsertti Forssan Työväentalolla ja pe 11.5. klo 18 Forssan Naiskuoron ja ranskalaisen ystävyyskuoron konsertti Tammelan kirkossa.

Pe 4.5. avautuu  Forssan kaupunginkirjaston näyttelytila Vinkkelissä Aikuisten käsityön taiteen perusopetuksen loppunäyttely "Kokeilevat kokemuksia rikkaampina". Näyttely on avoinna pe 4.5. klo 11-17, la 5.5. klo 11-14, su 6.5. klo 11-15 ja ma 7.5. klo 11-19.

Tietääkö kukaan ketään, joka voisi tarvita tulevaksi kesäksi asuntoa (yksiö) Turusta? Minuun on otettu yhteyttä, että Turussa asunto vuokrattavissa kesäksi ja siksi välitän tiedon tässä. Sopii esim. kesäksi opiskelemaan tai kesätöihin Turkuun menevälle. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

J'AIME 1 (ma klo 17-18.30): 
tunnilla: viimeisillä tunneilla käytiin vielä läpi osiota " Dans la voiture-bar" keskittyen en ja y -pronominien käyttöön ja jonkin verran myös ir-verbien taivutukseen, samalla ostettiin mm. pikkupurtavia. huom. Laitan koko osion oiekat vastaukset vielä tulemaan kaikille s-postitse. Lopuksi kuunneltiin Frère Jacques, Chevaliers de la table ronde ja Le printemps"; kesälukemiseksi jaettiin "Les jeunes et les vacances" -teksti, jossa paljon juuri viime aikoina esillä olleita asioita (esim. matkustamista eri maihin ja paikkoihin).

TUNNIT PÄÄTTYNEET!







STEPPING STONES 2 JATKO (ma klo 18.45-20.15):
tunnilla: paljoussanojen käytön harjoittelua, juttelua teemaan "In the countryside" liittyen, mökkisanastoa sekä vielä pari kuuntelua liittyen luontojuttuihin
TUNNIT PÄÄTTYNEET!

PARLONS FRANÇAIS (to klo 17-19.30):
tunnilla: teemoina asuminen ja ruoka eli erilaisia pieniä viestintätehtäviä samalla kerraten em. aihepiirien sanastoa ja hieman prepositioita ja muutakin
kotiin: "kissatehtävä" sekä tunnilla jaetut pari monistetta liittyen paikkoihin kaupungissa ja maalla, tien kysymiseen ja neuvomiseen sekä junalipun ostoon. Skannaan nämä monisteet poissaolleille vielä tänään maanantaina ja lähetän ne teille sähköpostitse (to 26.4. "asumis- ja ruokamateriaalin" saatte to 3.5. kerralla: toivottavasti pääsette silloin mukaan!)



Michel Fugain: Le printemps

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti