tiistai 17. syyskuuta 2019

WAHREN-OPISTON KIELTEN OPISKELUN SYYSKAUSI STARTANNUT!

Ensimmäiset englannin ja ranskan ryhmät ovat jo kokoontuneet Joanna Moorhousen johdolla. Iloinen asia oli, että kaikille kursseille loppujen lopuksi saatiin minimimäärä opiskelijoita ja kurssit voidaan siis aloittaa. Useimpiin mahtuu vieläkin mukaan, vaikka osa onkin jo aika isoja... To klo 15 ryhmään ei enää voida ottaa uusia opiskelijoita ja nykyisistäkin toivotaan osan siirtyvän ylempiin ryhmiin, esim. tiistain klo 15-16.30 kokoontuvaan 120304 Englantia eteenpäin -kurssille tai to klo 18.45-20.15 kokoontuvaan 120303 Arkipäivän englantia 3 -kurssille. Voi mennä suoraankin paikalle. Lasku lähtee aikanaan kuitenkin vain siitä ryhmästä, mihin jää.

Kieliluokkaan on avattu "pieni kaappikirjasto", josta voi lainata englannin ja ranskan oppikirjoja tai kirjallisuutta. Jonkin verran tarjolla on myös muuta kuin oppikirjoja tai vastaavia eli esim. suomenkielisiä eri kulttuureihin liittyviä kirjoja. Laina-aikaa ei ole, mutta palautus sentään joskus, kiitos! Lainausvihkoon vain lainauspäivämäärä, lainaajan nimi ja kirjan helppo väri- ja numerokoodi esim. tyyliin  "17.9. Anni Aaltonen  sin5". Joka kirjan kannessa on nimittäin lappu, jossa on joko sinisellä (englanti), punaisella (ranska) tai mustalla (muut) kirjoitettu numero. Täydennän kirjastoa myöhemmin esim. syysloman jälkeen...

AB-rapun ala-aulasta löytyy paljon ilmaisia poistokirjoja aihepiireistä englanti, ranska, ruotsi, saksa, espanja sekä lasten, nuorten ja aikuisten kirjoja suomeksi. Voi vapaasti ottaa, jos jotain kiinnostavaa löytyy. Loput kirjat lähtevät aikanaan jätepaperikeräykseen.


Hieman haikea olo mulla kieltämättä oli varsinkin eilen, kun vielä aamupäivällä kävin luokkaa "stailaamassa" ja kirjoja järjestelemässä. Kun tulin kotiin, pyysin miestäni ottamaan pihallamme kuvan musta ja mun kieliluokasta tuomistani "vihoviimeisistä tavaroista" eli Jasmiinitaulusta (ystäväni ottama kuva ajoilta, jolloin useammankin ranskan ryhmän kanssa luettiin oheislukemistoa "Jamais de jasmin"), Spices  -maustetaulusta ja auringonkukistani. Illalla, kun eka ranskan ryhmä kokoontui klo 17, olin minä Kehräämön asemesta Ystävän kammarilla uniapneaihmisten vertaistukiryhmässä. Yritän kuitenkin siitä toisesta vielä vakavammasta sairaudestani huolimatta nauttia elämästäni, läheisistäni ja kaikesta mielenkiintoisesta mitä maailmassa minulle vielä työn ja terveyden menettämisen jälkeen on tarjota. Olen kiitollinen jokaikisestä päivästä minkä saan ainakin vielä suhtkoht hyväkuntoisena kohdata. Life is so cool. La vie est si belle.

Tiedoksi myös, että vaikka retki ei painetussa ohjelmassa näykään, on opisto ja opistolaiskunta kuitenkin järjestämässä retken Tampereen Kädentaidot -messuille su 17.11.19. Jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu mukaan joko netissä  https://www.opistopalvelut.fi/wahren (tunnus 009831) tai jos puhelimitse, niin tee se klo 16 jälkeen  p. 040-7495 244 (Tiina Henriksson).

Eipä muuta kuin oikein hyvää opiskelusyksyn starttia ihan kaikille,

terveisin Kirsi (se entinen ope)


P.S. Syyssadon korjaamisen ohella kirjoitan omaa kielten osuutta opiston 100-vuotishistoriikkiin ym. Joten se mun oman blogini avaaminen ei taida ainakaan ihan pian toteutua. Jos joku ei ole vielä nähnyt viime vuoden toimintakertomusta, niin se puolestaan löytyy opiston uusilta kotisivuilta www.wahrenopisto.fi   Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa "Wahren-opisto" ja sen alta "Toimintakertomus". Sitten rullaa niin kauan kunnes näet "toimintakertomus kokonaisuudessaan.pdf"

Kaikki tämänkin blogin kuvat saat suuremmaksi kuvaa klikkaamalla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Kirsi kannustavasta tavastasi luotsia meitä kielten ihanaan maailmaan.
    Olet ollut hyvin tärkeä tällä matkallamme, joka toivon mukaan jatkuu vielä!
    Aurikoisen kirpakoita syyspäiviä sinulle toivottaa
    jaanakin

    VastaaPoista
  2. Bonjour Jaana et merci pour votre commentaire! Kielten maailma on todella ihana ja mielenkiintoinen. Toivotan teille kaikille: sekä Sinulle että ryhmällesi kuten kaikille muillekin opistossa kieliä opiskeleville piitkääää matkaa kielten opiskelun parissa. Ja myös niitä hyviä hetkiä, jolloin huomaa että siitä matkasta on ollut hyötyä. Tavalla tai toisella... BON AUTOMNE!
    "C'est l'automne, la saison où, sous un soleil refroidi, chacun recueille ce qu'il a semé." (Barrès)

    VastaaPoista